De behandelingen

Bij de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek met vragen over de klacht maar ook over de persoon erachter.
Hierna wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Hierin vindt de acupuncturist aanvullende informatie om een juiste diagnose te stellen.
Eventueel wordt er nog aanvullende informatie gevraagd.

Hierna wordt gestart met het inbrengen van de naalden. Dit wordt gedaan op een massagetafel of stoel. De huid waar de naald wordt ingebracht wordt ontdaan van kleding en sieraden. De client hoeft zich vaak niet te ontkleden, loszittende kleding wordt dan wel geadviseerd.

De naalden zijn 0,16 – 0,25 mm dik en doorgaans 2,5 cm lang, dit kan ook langer, dat is afhankelijk waar ze op het lichaam worden ingebracht. Deze zijn niet hol en vele malen dunner dan een injectie naald.
De naalden blijven 15 tot 20 minuten zitten, waarna ze weer verwijderd worden. Bij kinderen is dit korter.
Eventueel wordt er moxa gebruikt, dit is een kruid wat energie geeft aan de desbetreffende meridiaan.

Ook kan er Moxa gebruikt worden indien dit nodig is. Moxabustie of Moxabustion is bijvoetkruid, dit kruid is er in verschillende vormen en wordt als een wierook gebrand. Deze behandeling voegt diepgaande energie toe aan het systeem.

Tevens kan er indien nodig gebruikt gemaakt worden van Cupping of Guasha. Bij Cupping worden Cups geplaatst op de huid, welke in een vacuüm op de huid verblijven. Bij Guasha gaan we met een steen of hoorn over de huid. Hierbij halen we ‘toxines’ uit de spieren en of weefsels.

Ooracupunctuur oftewel Auriculo behoort natuurlijk ook tot de mogelijk heden. Hieruit kan de behandeling volledig bestaan, of als aanvulling op de behandeling.

Voor kinderen van 0 tot en met 7 jaar zijn naaldjes soms nodig, maar ook is er een techniek, Tui Na of Tuina waarbij geen naalden gebruikt worden maar door middel van strijkingen op bepaalde plekken van het lichaam en op een bepaalde manier een gelijksoortige werking heeft.

Uiteraard wordt alles uitgelegd en in overeenstemming toegepast!