Potjes, Prikjes en plantjes op dezelfde lijn als pillen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) neemt de traditionele Chinese geneeskunde op in haar referentiewerk voor ziektes en diagnoses. Termen als ‘yin’ en ‘yang’ staan straks opgelijst naast het ‘gewone’ medische jargon.
Acupunctuur, cupping, kruidenbereidingen: vanaf volgend jaar staan ze opgelijst in de nieuwe uitgave van de ICD. Dat is een standaardwerk van de WHO dat in meer dan honderd landen geldt als dé referentie voor het stellen van diagnoses, en dat ook door ziekteverzekeraars gebruikt wordt om terugbetalingen te regelen. Dat er nu ook 3.106 termen uit de traditionele Chinese geneeskunde worden toegevoegd, is dus geen klein bier.

Verwacht wordt dat de lijst een grote impact zal hebben op de reguliere geneeskunde.

47572038_1964091043667919_5071731050812538880_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.