Code Oranje, hitte plan van kracht!!

Phoe!! Wat is het toch warm in Nederland en het lijkt de komende dagen niet veel koeler te worden. Beter gezegd, het wordt alleen nog maar warmer.

Wat kan je doen om deze dagen door te komen:

  • Drink genoeg, liefst muntthee, deze werkt verkoelend en verkwikkend. Vermijd ijsjes, deze lijkten verkoelend te werken, maar je lichaam moet het opwarmen, dus gaat je interne kacheltje aan.
  • Blijf zoveel mogelijk uit de zon. De zomerse waardes die worden opgegeven zijn gemeten in de schaduw, dus in de zon is het nog veel warmer.
  • Voor het slapen gaan, koel douchen, dit zorgt dat je lichaam afkoelt en dat je daardoor sneller de slaap vat.
  • Doe alles rustig aan! In warme landen nemen ze vaak een siësta, dit is nu geen verkeerd idee, als je dit in je leven kan inpassen. Lukt dit niet: alles rustig aan doen!
  • Zet de airco niet te laag. Ben je aan het werk of maak je een lange autorit, zet de airconditioner niet te koud. Wanneer je uitstapt of naar huis gaat is de klap van temperatuurverschil zo groot, dat je hier fysieke klachten van kan krijgen (misselijkheid, overgeven, maar ook slapenloosheid omdat er niet aan de warmte gewend wordt). Probeer het verschil niet groter dan 5 graden te laten zijn.
  • Doe ‘s avonds en ‘s nachts de ramen open. Hou overdag de ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. En lucht zodra de zon weg is. Dit zorgt dat je huis veel koeler blijft. Natuurlijk helpt zonneschermen e.d. ook heel goed, maar hou de ramen en deuren dicht overdag.
  • Hou je vocht vast, neem een koel voeten bad, en blijf je voeten bewegen. Dit helpt het vocht uit de voeten te drijven. Hoog leggen helpt ook goed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.