5 SLIMME EETREGELS, Uit de traditionele Chinese geneeskunde

 

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zorgt verkeerd eten voor stagnatie van je ‘Chi’ of levensenergie. Acupuncturist Arno Roelofs legt uit waarom het volgens de Chinezen slim is om een beetje op te passen met te veel, te koud en te zoet.

De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) kent 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Het Aarde-element wordt vaak in het midden van de andere vier elementen geplaatst en hoort ook in het midden van het lichaam. Precies daar waar zich de maag bevindt. Volgens de TCM is je maag verantwoordelijk voor je levensenergie. Eet je verkeerd? dan gaat dit ten koste van je Chi. Maar wat is dan verkeerd?

http://holistik.nl/tcm-eetrgels/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.